sunnuntai 23. elokuuta 2015

Babyzen Yoyo



Babyzen yoyo – pienuuden ihanuus
Yoyot ovat ehdottomasti yhdet kaikkien aikojen suosikeistani, vaikka ensivaikutelmani niistä oli erikoisen ulkomuodon vuoksi vähän ristiriitainen. Käytössä ne ovat paljastuneet näppäriksi, ketteriksi ja yllättävän kestäviksi pikkurattaiksi, jotka näillä näkymin saavat palvella meidän perhettä vielä jokusen tovin.

Babyzen yoyot ovat niin pienet kokoontaitettuna, että menevät virallisten IATAn käsimatkatavaroille asettamien rajojen sisälle. Tämä tarkoittaa helpotusta kaikille paljon lentäville vanhemmille, sillä vihdoin lasta voi kantamisen sijaan työntää pitkin kenttien käytäviä tai huokaista helpotuksesta, kun vilkas taapero ei pääse karkaamaan ihmisvilinään ollessaan kiinni rattaissa. Pieni koko ei ole etu pelkästään lentomatkustuksessa vaan myös junassa, bussissa, ahtaassa ravintolassa – missä vaan ihmisvilinässä. Ei tarvitse jännittää, mahtuuko rattaiden kanssa seuraavaan bussiin kun rattaat ovat tarpeeksi pienet mahtuakseen penkin alle. Ei tarvitse jäädä odottamaan metroasemien hissejä, vaan napata rattaat kantohihnasta olkapäälle ja mennä liukuportaita.

Työntötuntuma näissä on uskomattoman kevyt ja pujottelu ahtailla kauppojen käytävillä onnistuu ihan paria sormea käyttäen. Koen itse yleistuntuman todella vakaaksi, mutta täytyy huomauttaa, että minulla on ollut kyytiläisinä jo melko isot lapset mikä lisää omalta osaltaan työntötuntumaan eräänlaista jämäkkyyttä. Kyytiin mahtuu helposti isokin lapsi (kuvassa kyydissä 108 cm neitokainen), sillä istuinosa on yllättävän leveä, mutta selkänoja jää hieman lyhyeksi jo näin pitkälle lapselle, jos pidempää nukkumista ajatellaan. Mahdollista se toki on ja tämäkin on testattu. ;) Selkänoja menee 140-asteen kulmaan, eli ihan kohtuulliseen lepoasentoon, yksinkertaisella remmisäädöllä. Pienemmälle vauvalle on mahdollista ostaa erillinen 0-6 kk setti, jossa vauvan saa kasvot työntäjään päin täydessä makuuasennossa.

Kasaus on mielestäni myös erittäin helppo, vaikka vaatii muutaman kerran opettelun. Kun rungon alla olevaa kasausnappi/vipu -yhdistelmää oppii käyttämään oikein, käy kasaus juuri niin helposti ja nopeasti kuin YouTubessa oleva video antaa ymmärtää.


Kuomu. Babyzen Yoyon kuomu ei ole mikään suuren suuri, mutta riittää suojaamaan kyytiläistä pahimmalta auringolta ja sateelta. Kuomussa on kurkistusikkuna, joten lapsen tekemistä pystyy seuraamaan ja toisaalta lapsi näkee vanhemman. Meidän kaksivuotias matkustaja ei tosin anna pitää kuomua auki hereillä ollessaan vaan nauttii rattaiden tuolimaisesta avonaisuudesta.







 
Tavarakori. Yoyon tavarakori on pieni ja ohjekirjassa sille on mainittu 2 kg painoraja. Muotonsa vuoksi siihen pääsee kuitenkin helposti käsiksi sekä edestä että takaa ja jopa työläppärin onnistuin tunkemaan kaikesta huolimatta kyytiin. Olisi toisaalta hassua olettaakaan, että näin pienikokoisessa rattaassa olisi iso tavarakori. Rattaiden selkänojassa on myös pieni verkkotasku, johon mahtuu suunnilleen pienen lompakon verran tai iso älypuhelin.
 
 
 
 

Painopiste. Yoyojen painopiste on suunniteltu ja toteutettu todella onnistuneesti. Lieneekö osuutta asialla, että eturenkaat ovat edestä leveämmällä kuin takarenkaat (yleensä tämä on toisin päin), mutta rattaat eivät keveydestään huolimatta kaadu, vaikka aisassa roikottaisi ihan kunnollisen kokoista kassiakin. Tämä helpottaa todella paljon rattaiden käyttöä, koska tavaratilan ollessa pieni, voi rattaiden ”tavaratilaa” jatkaa kassikoukkujen avulla ”aisan puolelle”.



 

Renkaat. Yoyojen renkaat ovat todella laadukasta materiaalia eivätkä ota herkästi jälkiä pikkukivistä tai sepelistä. Renkaat on jousitettu, mikä pehmentää menoa epätasaisemmalla alustalla, mutta perustasaista hiekkatietä pidemmälle ei näillä rattailla ei kannata pyrkiä, vaikkakin rattaiden keveys antaa aika paljon anteeksi vielä leikkipaikan sorallakin.



Ps. Voi sitä mennä näinkin

Mikäli taaperosi on innostunut työntämään rattaita itse, saa yoyoista mainion "taaperokärryn" taittamalla työntöaisan alas (kuten kokoontaitettaessa). Tämä antaa lapselle mainiosti puuhasteltavaa silloin, kun aikataulu joustaa lapsen kävelyvauhtiin. Kyytiin voi laittaa tietysti vaikka unilelun, jos sellainen sattuu olemaan matkassa mukana. :)




pps. Lisää kuvia

Koska rattaat ovat edelleen käytössämme (jo toistamiseen, kuten kuvista huomaa, ensimmäiset olivat kokomustat ja nyt harmaat mustalla rungolla), sain otettua niistä paljon kuvia tätä blogia ajatellen. Tässäpä siis niistä muutama. :)



















Tekniset tiedot

Valmistaja: Babyzen
Malli: Yoyo
Selkänoja: Menee hyvään lepoasentoon, 140-astetta
Tavaratila: Pieni, mutta hyvin käytettävissä.
Renkaat: Pienet, kumipäällysteiset renkaat, pieni jousitus kaikissa renkaissa
Paino: 5,8 kg
Mitat kokoontaitettuna: 52 cm x 44 cm x 18 cm
Työntökorkeus: 106 cm

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti